08.12.2012

Makaron z łososiem i rukolą


propozycja protego, szybkiego i jak dla mnie przepysznego obiadu  ....

składniki:
100 g łososia wędzonego
opakowanie rukoli
1/3 szklanki oliwy z oliwek
dwa ząbki czosnku
mała czerwona cebula
sól, pieprz
makaron spaghetti
dodatkowo drobno starty ser grana padano lub parmezan

W dużym rondlu rozgrzać oliwę z oliwek. Wrzucić pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz czosnek pokrojony w cienkie plasterki smażyć chwilę, nie dopuścić do zbrązowienia czosnku. Ugotowany makaron odcedzić i wrzucić do rondla, przemieszać z oliwą, dodać rukolę i pokrojonego łososia, podgrzewać około 5-7 minut, posolić i popieprzyć do smaku. Gotowe!





Moim zdaniem smakuje lepiej posypane startym grana padano :)