08.01.2013

Kuskus z warzywami



chcąc spędzać z dziećmi jak najwięcej czasu, gotowanie przynajmniej w tygodniu muszę ograniczyć do minimum, chciałabym bardzo tak się zorganizować, żeby codziennie był smaczny obiad, porządek w domu, czas na zabawę z dziećmi, na odrabianie lekcji, codzienne czytanie bajek, chwila dla mojego bloga, choć czasem jakiś film, bądź pół godzinki z książką w ręku ... ale spędzając osiem godzin w pracy, wychodzi na to, że żeby to wszystko było jak sobie wymarzę powinnam nie spać wcale lub może trzy godzinki ... czy czytają mnie pracujące mamy, które też marzą o tym, żeby doba miała przynajmniej o kilka godzin więcej ??  

składniki:
opakowanie perłowej kaszy kus kus 400g
papryka
czerwona cebula
kiełki 
puszka groszku
puszka kukurydzy
oliwa
sól, pieprz, czosnek

na rozgrzaną oliwę wrzucić kuskus i podgrzewać około 3-5 minut, po tym czasie zalać szklanką wody, posolić i grzać aż kuskus zmięknie, na drugiej patelni podsmażyć cebulę, czosnek i paprykę, po chwili połączyć z miękkim kuskusem, groszkiem, kukurydza i kiełkami. Doprawić do smaku, gotowe!