16.01.2013

Pasta jajeczna



idealna na śniadanie .... prosta, szybka i pyszna!

składniki:
5 jajek
125 g twarogu tłustego
pęczek szczypiorku
dwie łyżki majonezu
sól

Jajka gotować około 7-8 minut. Ostudzić, obrać i wrzucić do miski. Dodać majonez, twaróg, posiekany szczypiorek i zblendować. Doprawić do smaku solą, gotowe. 


39 komentarzy:

  1. Zgadzam się z każdym słowem: idealna na sniadanie...prosta, szybka i pyszna! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam jajka na śniadanie, Twoja pasta jajeczna PYSZNA!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jajka na śniadanie są u nas dość często :)

      Usuń
  4. bardzo lubię pastę jajeczną) ja zamiast majonezu dodaję musztardę i kilka łyżek jogurtu naturalnego, zdrowsze i też smaczne:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja jestem majonezową fanką, więc u mnie obowiązkowo majonez

      Usuń
  5. lubię pasty...:)na śniadanie jak znalazł:)

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam takie pasty, od razu kojarzą mi się z latem! jeszcze pomidorki i mogę jeść kanapeczki rano i wieczorem:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dokładnie z pomidorkiem smakuje bosko :)

      Usuń
  7. I ja, i ja! Też lubię pasty! Jajowa jest najlepsza!..aaa później ta z makreli :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. masz rację, my z makreli też uwielbiamy

      Usuń
  8. lubię takie! :D proste pyszne i pożywne :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam ! Na kanaki zawsze najlepsza :)

    OdpowiedzUsuń
  10. O tak, zgodzę się z Andżką - jajowa jest najlepsza :)
    Taka pasta przypomina mi dzieciństwo i wakacje na wsi :]

    A tyle majonezu do pasty nie zaszkodzi. Dodaje smaku i nie trzeba dużo doprawiać. Czytałam, że ktoś wyżej pisał, że z jogurtem naturalnym zdrowsze. Może i tak, ale z jogurtem taką pastę trzeba zjeść szybciej, ponieważ jogurt puści wodę. Dlatego, jeśli nie mamy zamiaru czegoś zjeść w przeciągu 1 dnia, to lepiej jogurtu nie dawać. A w szczególności sałatek. Dlatego majonez (najwyżej w minimalnej ilości) jest wskazany. A jeśli nie ma się zaufania do "kupnych" majonezów, to zawsze można zrobić własny.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Miało być "A w szczególności DO sałatek" ;)

      Usuń
    2. z jogurtem masz rację, że puszcza wodę
      jak pisałam, jestem majonezową fanką, a do jajek majonez jest boski!

      Usuń
  11. Bardzo lubię pastę jajeczną :)
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzięki za zaproszenie, będę odwiedzać :)

      Usuń
  12. Mniam:) Uwielbiam jajka na sniadanie, pod każdą postacią-są pyszne i sycą na długo.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to fakt sycą na długo, podobnie jak owsianka

      Usuń
  13. ach uwielbiam taką pastę. choć raczej nie dodaję do niej twarogu. Dobrze, że mi o niej przypomniałaś :-D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. moja mama zawsze robiła z twarogiem, ja nie wyobrażam sobie już teraz inaczej, do pasty z makreli tez dodajemy ser
      polecam!

      Usuń
  14. Nie dodawałam dotychczas twarożku do pasty jajecznej. Ciekawy dodatek.
    Marta@Co Dziś Zjem Na Śniadanie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzięki twarogowi jest jeszcze bardziej sycąca!

      Usuń
  15. Ah jak ja uwielbiam takie pasty! Przypominają mi smaki z dzieciństwa:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Świeże pieczywo i pasta jajeczna nie znudzi się nigdy... Wypróbuję z twarożkiem, a jakże! Zachęcam Marto do wypróbowania mojej;)

    OdpowiedzUsuń
  17. Lubię bardzo:)
    Będzie jutro na śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  18. Bardzo apetyczna!
    Sera nie dodajemy, a oprócz soli jeszcze curry.
    Pozdrawiamy:):)
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  19. Cudowna! Proste rozwiązania bywają najlepsze, mnie też się nigdy nie znudzi. Pięknie ją pokazałaś.

    OdpowiedzUsuń
  20. Takie pasty do chleba to ja uwielbiam:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  21. ale apetycznie wyglada - szybka , prosta i wspaniala- uwielbiam takie rozwiazania:))))))))))))))

    OdpowiedzUsuń