idealna na śniadanie .... prosta, szybka i pyszna!
składniki:
5 jajek
125 g twarogu tłustego
pęczek szczypiorku
dwie łyżki majonezu
sól
Jajka gotować około 7-8 minut. Ostudzić, obrać i wrzucić do miski. Dodać majonez, twaróg, posiekany szczypiorek i zblendować. Doprawić do smaku solą, gotowe.
Zgadzam się z każdym słowem: idealna na sniadanie...prosta, szybka i pyszna! :-)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńuwielbiam jajka na śniadanie, Twoja pasta jajeczna PYSZNA!
OdpowiedzUsuńjajka na śniadanie są u nas dość często :)
Usuńbardzo lubię pastę jajeczną) ja zamiast majonezu dodaję musztardę i kilka łyżek jogurtu naturalnego, zdrowsze i też smaczne:)
OdpowiedzUsuńja jestem majonezową fanką, więc u mnie obowiązkowo majonez
Usuńlubię pasty...:)na śniadanie jak znalazł:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie pasty, od razu kojarzą mi się z latem! jeszcze pomidorki i mogę jeść kanapeczki rano i wieczorem:))
OdpowiedzUsuńdokładnie z pomidorkiem smakuje bosko :)
UsuńI ja, i ja! Też lubię pasty! Jajowa jest najlepsza!..aaa później ta z makreli :D
OdpowiedzUsuńmasz rację, my z makreli też uwielbiamy
Usuńlubię takie! :D proste pyszne i pożywne :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam ! Na kanaki zawsze najlepsza :)
OdpowiedzUsuńzgadza się!
UsuńO tak, zgodzę się z Andżką - jajowa jest najlepsza :)
OdpowiedzUsuńTaka pasta przypomina mi dzieciństwo i wakacje na wsi :]
A tyle majonezu do pasty nie zaszkodzi. Dodaje smaku i nie trzeba dużo doprawiać. Czytałam, że ktoś wyżej pisał, że z jogurtem naturalnym zdrowsze. Może i tak, ale z jogurtem taką pastę trzeba zjeść szybciej, ponieważ jogurt puści wodę. Dlatego, jeśli nie mamy zamiaru czegoś zjeść w przeciągu 1 dnia, to lepiej jogurtu nie dawać. A w szczególności sałatek. Dlatego majonez (najwyżej w minimalnej ilości) jest wskazany. A jeśli nie ma się zaufania do "kupnych" majonezów, to zawsze można zrobić własny.
Miało być "A w szczególności DO sałatek" ;)
Usuńz jogurtem masz rację, że puszcza wodę
Usuńjak pisałam, jestem majonezową fanką, a do jajek majonez jest boski!
Bardzo lubię pastę jajeczną :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :)
dzięki za zaproszenie, będę odwiedzać :)
UsuńMniam:) Uwielbiam jajka na sniadanie, pod każdą postacią-są pyszne i sycą na długo.
OdpowiedzUsuńto fakt sycą na długo, podobnie jak owsianka
Usuńach uwielbiam taką pastę. choć raczej nie dodaję do niej twarogu. Dobrze, że mi o niej przypomniałaś :-D
OdpowiedzUsuńmoja mama zawsze robiła z twarogiem, ja nie wyobrażam sobie już teraz inaczej, do pasty z makreli tez dodajemy ser
Usuńpolecam!
Nie dodawałam dotychczas twarożku do pasty jajecznej. Ciekawy dodatek.
OdpowiedzUsuńMarta@Co Dziś Zjem Na Śniadanie?
dzięki twarogowi jest jeszcze bardziej sycąca!
UsuńAh jak ja uwielbiam takie pasty! Przypominają mi smaki z dzieciństwa:)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńŚwieże pieczywo i pasta jajeczna nie znudzi się nigdy... Wypróbuję z twarożkiem, a jakże! Zachęcam Marto do wypróbowania mojej;)
OdpowiedzUsuńposzukam :)
UsuńLubię bardzo:)
OdpowiedzUsuńBędzie jutro na śniadanie!
mam nadzieję, że smakowała!
UsuńBardzo apetyczna!
OdpowiedzUsuńSera nie dodajemy, a oprócz soli jeszcze curry.
Pozdrawiamy:):)
Tapenda
curry dla koloru fajny pomysł
UsuńCudowna! Proste rozwiązania bywają najlepsze, mnie też się nigdy nie znudzi. Pięknie ją pokazałaś.
OdpowiedzUsuńTakie pasty do chleba to ja uwielbiam:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńale apetycznie wyglada - szybka , prosta i wspaniala- uwielbiam takie rozwiazania:))))))))))))))
OdpowiedzUsuń