niedawno dopiero odkryłam smak miodowego winegret, polecam zdecydowanie, do wielu sałatek pasuje idealnie, u nas dziś była akurat taka kombinacja .... ale składniki można dostosować do swoich upodobań, sos jednak jest niezastąpiony, a z dodatkiem orzechów smakowało idealnie
składniki:
roszponka
kindziuk
czerwona cebula
ser gorgonzola pikantny
czarne oliwki
orzechy włoskie
miodowy winegret:
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego ciemnego
łyżeczka miodu
1/3 łyżeczki soli
pieprz
ząbek czosnku
Przeciśnięty przez praskę czosnek rozcieram z solą, dodaję pozostałe składniki, miksuję. Pokrojone składniki sałatki rozkładam na talerzu, przed podaniem polewam sosem. Prosto i pysznie!
ale apetyczna sałatka! mniam:)
OdpowiedzUsuńbyło mniam :)
UsuńŚwietna sałatka :) Winegret uwielbiam i zawsze robię z miodem :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
ja najczęściej robiłam z musztardą ...
Usuńbardzo lubię sałatę roszponkę, sałatka na pewno pyszna :)))))))))))
OdpowiedzUsuńroszponka również należy do moich ulubionych sałat :)
UsuńA ja robię kilka wersji vinegretu, i z miodem i z musztardą, jednak zawsze zamiast octu daję sok z cytryny. Twoja sałatka prezentuje się przesmakowicie.
OdpowiedzUsuńz cytryną chętnie wypróbuję
UsuńJak ta sałatka obłędnie wygląda. Mniam... A sos.... muszę spróbować, koniecznie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam gorąco Ilona
pozdrawiam również
UsuńTeż robię taki sosik ;) A sałatkę z orzechami wypróbuję niebawem! :)
OdpowiedzUsuńzachęcam :)
UsuńZ roszponką to mogę wcinać każdą sałatkę, pyszna zielona sterta na talerzu. :)
OdpowiedzUsuńpyszna zielona sterta, ładnie powiedziane :)
UsuńA ja robię winegret i z musztardą i z miodem. A sałatka na pewno była pyszna:-)
OdpowiedzUsuńbyła, była :)
UsuńMarta , mam taką prywatna prośbę ... czy mogłabyś w wolnej chwili powiedzieć mi w jaki sposób robi się na blogu spis potraw z podziałem na kategorie i bezpośrednim linkiem do przepisów ? / mój adres ankawell@gmail.com / ... mam syndrom blondynki , nie ogarniam tego :):)
OdpowiedzUsuńmam nadzieję, że trochę pomogłam :)
Usuńświetny pomysł na sałatkę:) na pewno wypróbuję u siebie w najbliższym czasie:)
OdpowiedzUsuńzachęcam, fajnie smakuje też z szynka parmeńską, ale pod ręka był kindziuk i wyszło równie smacznie !
UsuńDziękuje za przepis! Przyda się dziś jak nic:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie sałatki! Twoja wygląda przepysznie!! Pozdrawiam ;)
OdpowiedzUsuńdzięki , pozdrawiam również :)
UsuńTwoja sałatka wygląda rewelacyjnie! A sos muszę przy okazji wypróbować :)
OdpowiedzUsuńproste przepisy, może dlatego, że za trudne nigdy nie chce mi się zabrać :D
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda ta sałatka, aż nabrałam ochoty na coś świeżego i zdrowego :) A przepis na sos zapiszę, może kiedyś się przyda :)
OdpowiedzUsuńzdrowiej byłoby pewnie latem ze świeżą sałatą, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma !
Usuńmam mieszane uczucia co do paczkowanych sałat, ale całkiem bez nich nie dałabym rady przetrwać zimy :)
Piękna sałatka, ja również używam miodu w moich sosach sałatkowych:-)
OdpowiedzUsuńsuper ta sałata! bardzo moje smaki!:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie sałatki, miodowego winegretu nie próbowałam, ale prędko to zmienię :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie. No i składniki smakowite. Nie próbowałam jeszcze winegret na bazie miodu, ale zdecydowanie muszę spróbować ;)
OdpowiedzUsuńz miodem dla mnie bomba!
Usuńsuper, lubię takie smaki, do tej pory dodawałam cukier, ale z miodem jest pewnie o wiele smaczniejsza, aż mi tu zapachniało!
OdpowiedzUsuńooooo, roszponka, kindziuk - połączyłaś moje ukochane produkty :) no i jeszcze czarne oliwki i czerwona cebula - nie mogło być lepiej
OdpowiedzUsuńRewelacja :) pokochałam roszponkę i ruccolę niedawno :)
OdpowiedzUsuńMusi być smaczna. Lubię robić sałatki. Najgorzej mi idzie z mięsem, bo nie lubię się babrać.
OdpowiedzUsuń