tag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post6340989478597705783..comments2024-01-24T17:21:07.855+01:00Comments on czeresniowa kuchnia: Uszlachetnianie wędlinMartahttp://www.blogger.com/profile/05676751631664471797noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-60118721870256952092013-11-14T10:55:37.609+01:002013-11-14T10:55:37.609+01:00ja zawsze gotowałam, dlaczego lepiej parzyć?ja zawsze gotowałam, dlaczego lepiej parzyć?Martahttps://www.blogger.com/profile/05676751631664471797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-89723466285909831102013-11-14T08:06:06.342+01:002013-11-14T08:06:06.342+01:00Warto zaopatrzyc sie w termometr do 100C i nie tyl...Warto zaopatrzyc sie w termometr do 100C i nie tyle co gotowac ale parzyc to miesko (czyli utrzymywac temperature 72-85 - w zaleznosci od rodzaju miecha)ktosiahttps://www.blogger.com/profile/05457483830432377612noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-61695622160962566562013-02-04T19:30:23.680+01:002013-02-04T19:30:23.680+01:00Taki przepis, to dla mnie nowość. Fajna nowość!Taki przepis, to dla mnie nowość. Fajna nowość!zakrecona kurkahttps://www.blogger.com/profile/01694931081788765475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-24562993262411936722013-01-24T00:52:57.745+01:002013-01-24T00:52:57.745+01:00Bardzo, bardzo przydatny post, cieszę się że go pr...Bardzo, bardzo przydatny post, cieszę się że go przeczytałam bo mam problem z wędliną i tym dziwnym zjawiskiem śliskości po kilku dniach od kupienia wrrrr.Olimpia Davieshttps://www.blogger.com/profile/03170922877640689542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-31589721593575553522013-01-23T22:54:28.625+01:002013-01-23T22:54:28.625+01:00taką polędwicę, to może jednak lepiej upiec
a jeśl...taką polędwicę, to może jednak lepiej upiec<br />a jeśli gotować to chyba z odrobiną soli jednakMartahttps://www.blogger.com/profile/05676751631664471797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-19145263259219984432013-01-23T22:53:25.969+01:002013-01-23T22:53:25.969+01:00ja robię naprzemiennie, ale jak już pisałam w kome...ja robię naprzemiennie, ale jak już pisałam w komentarzach wyżej moje dzieci lubią taką różową szyneczkę, więc dla odmiany od pieczonej uważam, że jest super<br />czy wszystkich dodatków szkodliwych się wyzbywam pewności nie mam, ale wierzę, że dużo "złego" z niej wyłazi<br />zresztą jest pyszna, z chrzanem i kawałkiem chleba... mniam :)Martahttps://www.blogger.com/profile/05676751631664471797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-24109986574240641682013-01-23T22:48:41.327+01:002013-01-23T22:48:41.327+01:00bardzo proszę!bardzo proszę!Martahttps://www.blogger.com/profile/05676751631664471797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-78640197653473835922013-01-23T22:48:28.785+01:002013-01-23T22:48:28.785+01:00polecam! taka szynka jest co prawda dość słona, al...polecam! taka szynka jest co prawda dość słona, ale z chlebem smakuje świetnie :)Martahttps://www.blogger.com/profile/05676751631664471797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-81713621987566978562013-01-23T22:47:06.991+01:002013-01-23T22:47:06.991+01:00schab Delimmamy wygląda nieziemsko! jednak to zupe...schab Delimmamy wygląda nieziemsko! jednak to zupełnie co innego niż u mnie ...<br />ja po prostu uszlachetniam wędliny sklepowe, moje dzieci lubią chlebek z "różową" szyneczką, szczególnie Tymon ... u Delimammy bazą jest mięso schabu, a u mnie nie mięso szynki, choć takie również przyrządzam, ale wtedy je piekę w piekarniku lub duszę jak tą<br />http://czeresniowakuchnia.blogspot.com/search/label/Duszona%20piecze%C5%84%20z%20szynki<br /><br />a co do długodojrzewającego schabu w kolanówce, z pewnościa będę robić :)Martahttps://www.blogger.com/profile/05676751631664471797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-65116492568205590052013-01-23T22:39:12.362+01:002013-01-23T22:39:12.362+01:00ja zimą częściej sięgam po książki Pani Anny (obie...ja zimą częściej sięgam po książki Pani Anny (obie)<br />te przyprawione owsianki, ziemniaki gotowane z kminkiem czy genialny rosół wołowo-drobiowy<br />samo zdrowie, choć w 100% na tą dietę niestety nie mogłabym przejść ... co nie zmienia faktu, że wszystkie jej przepisy bardzo sobie chwalę<br />pozdrawiam!Martahttps://www.blogger.com/profile/05676751631664471797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-14009964711865283002013-01-23T22:35:20.252+01:002013-01-23T22:35:20.252+01:00ta właśnie nie jest pieczona tylko gotowana, ale p...ta właśnie nie jest pieczona tylko gotowana, ale pieczoną też bardzo lubimy :)Martahttps://www.blogger.com/profile/05676751631664471797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-2726452490718530302013-01-23T22:34:25.110+01:002013-01-23T22:34:25.110+01:00zgadzam się, że praktyczne
a do tego pyszne i z p...zgadzam się, że praktyczne <br />a do tego pyszne i z pewnością zdrowsze <br />pozdrawiam :)Martahttps://www.blogger.com/profile/05676751631664471797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-48061476910148227862013-01-23T22:33:15.725+01:002013-01-23T22:33:15.725+01:00te dziurki rzeczywiście napawają strachem!te dziurki rzeczywiście napawają strachem!Martahttps://www.blogger.com/profile/05676751631664471797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-45314571654352537892013-01-23T22:32:43.175+01:002013-01-23T22:32:43.175+01:00taką surową tez piekę, ale dzieciom jakoś bardziej...taką surową tez piekę, ale dzieciom jakoś bardziej ta podchodzi<br />jestem zdecydowanie za obiema wersjami, jest przynajmniej urozmaicenie :)Martahttps://www.blogger.com/profile/05676751631664471797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-85413291818845159392013-01-23T18:08:35.145+01:002013-01-23T18:08:35.145+01:00To już wiem, co zrobię z dłuuugim kawałkiem polędw...To już wiem, co zrobię z dłuuugim kawałkiem polędwicy czekającym na swoją kolejkę w lodówce :)dybkahttps://www.blogger.com/profile/02953368788288137877noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-50956261565618968642013-01-23T14:42:53.147+01:002013-01-23T14:42:53.147+01:00Znam ten sposób, ale nie jestem do końca przekonan...Znam ten sposób, ale nie jestem do końca przekonana, <br />czy naprawdę dzięki niemu można pozbyć się tych wszystkich szkodliwych dodatków.<br />Osobiście wolę upiec kawałek mięsa, zamiast uszlachetniać kupowane wędliny:)<br />Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-39990062526830393532013-01-23T08:13:37.001+01:002013-01-23T08:13:37.001+01:00Super, zapisuję i wykorzystuję! Dziękuję :)Super, zapisuję i wykorzystuję! Dziękuję :)Loreta - Kulinarna Jahttps://www.blogger.com/profile/07180407120724104587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-35900485906096723292013-01-23T08:12:05.209+01:002013-01-23T08:12:05.209+01:00te kupne wędliny to moja zmora...po dwóch dniach d...te kupne wędliny to moja zmora...po dwóch dniach do wyrzucenia, masakra! muszę spróbować Twojego sposobu:)Monikahttps://www.blogger.com/profile/11771268450673021686noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-4852296056071943972013-01-23T07:59:58.599+01:002013-01-23T07:59:58.599+01:00Marta, taka szyna jest już gotowa bez suszenia? Su...Marta, taka szyna jest już gotowa bez suszenia? Super! Wczoraj widziałam świetny pomysł na domową wędlinę u Delimammy, ale tam był proces bardziej skomplikowany ;) Szynka wygląda bardzo apetycznie. No i końcu nie widzę małych dziurek po ostrzykiwaniu solankami....Andźkahttps://www.blogger.com/profile/06953511762764702896noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-30805740654789572512013-01-23T00:35:23.304+01:002013-01-23T00:35:23.304+01:00Zapomniałam o książkach p. Anny. Musze jutro ich o...Zapomniałam o książkach p. Anny. Musze jutro ich odszukać. Świetny sposób. Dzięki. Skorzystam na pewno!Magdahttps://www.blogger.com/profile/05294562511559498155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-58380845001583127282013-01-22T23:50:23.388+01:002013-01-22T23:50:23.388+01:00już od jakiegoś czasu stwierdziłam, że lepiej same...już od jakiegoś czasu stwierdziłam, że lepiej samemu piec szynkę:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08385146100366861537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-84802249773785858502013-01-22T23:37:57.491+01:002013-01-22T23:37:57.491+01:00Też piekę często szynkę sama :) Smakuje o wiele le...Też piekę często szynkę sama :) Smakuje o wiele lepiej niż ta ze sklepu i mam pewność, że jest taka jak byc powinna :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14480426128637855963noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-17841542741829009742013-01-22T22:39:02.124+01:002013-01-22T22:39:02.124+01:00Szalenie praktyczna sprawa takie uszlachetnianie. ...Szalenie praktyczna sprawa takie uszlachetnianie. W ostatnim czasie kilka razy zdarzyło mi się karmić mojego psa szynką, która już po 2-3 dniach zrobiła się śliska i zmieniła zapach. Pomysł chętnie wykorzystam.Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-92134366853265415042013-01-22T22:37:21.930+01:002013-01-22T22:37:21.930+01:00świetny pomysł !! Ja już nie moge patrzeć na te sz...świetny pomysł !! Ja już nie moge patrzeć na te sztuczne szynki, dziurawione strzykawkami i napelniancyh wodą. Muszę wreszcie zacząc piec szynke. Madziahttps://www.blogger.com/profile/13746765682885188518noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4290711793870192909.post-2051683263259709302013-01-22T22:27:21.261+01:002013-01-22T22:27:21.261+01:00Muszę spróbować:) Ja od jakiegoś czasu "zwykł...Muszę spróbować:) Ja od jakiegoś czasu "zwykłą" szynke przygotowuje sama: kupuję w całości spory kawałek surowej szynki, wkładam do marynaty, oprószam ziłami i przyprawami i piekę w brytwannie. Wychodzi super, ale znika tak szybko, że nie wiem ile jest w stanie wytrzymać w lodówce-zwykle znika po 4-5 i nie dzieje się z nią nic. Inne wędliny niż pieczona szynkę kupuję.Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/05620580923536949700noreply@blogger.com